Welkom!

De Bond voor de Jeugd


Welkom op de Jeugdpagina van de Bijbelstudiebond. De Bond wil jullie graag ondersteunen met Bijbelstudiemateriaal voor jullie verenigingen. Daarmee willen we het houden van een goede verenigingsavond stimuleren.  

 

Goede schetsen voor jullie verenigingen vind je hierboven onder het tabblad Schetsen.

 

Een nieuw deel (deel 5) van de jeugdschetsen 'Op het rechte spoor' is nu verkrijgbaar voor €8,50.

Deze schets is voor jeugd vanaf 12 jaar en heeft 10 hoofdstukken over 'Van schepping tot Noach', een hoofdstuk over 'muziek' en twee hoofdstukken over kerkgeschiedenis ('De doleantie van 1886' en 'De vereniging van 1892').

 

Naast het aanbod van schetsen vind je op deze pagina links naar drie artikelen uit de Bazuin van J.A. Sikkens over vereniging.  Hij behandelt het maken van een inleiding, de bespreking en het besturen van de vereniging. Lees ze door, ze kunnen je helpen om meer uit je vereniging te halen. 

 

Check je vereniging!

De Bond heeft een checklist gemaakt waar jij de werkwijze van jouw vereniging mee kunt evalueren. Download de checklist onderaan deze pagina. 

 

In het bestuur van de Bond is Jaap Groenendijk het aanspreekpunt voor de jeugdverenigingen. Je kunt ons bereiken via bijbelstudiebonddgk@gmail.com of via het contactformulier hier rechts op deze pagina. 

 

Succes!

 

De Bijbelstudiebond 

 

 In dit artikel uit De Bazuin vind je tips om een goede inleiding te schrijven. 

Een goede bespreking is belangrijk voor de bespreking tijdens de verenigingsavond. In dit artikel lees je hoe jij kunt bijdragen aan een goede bespreking.  

Hoe organiseer je je vereniging? in dit artikel wordt in gegaan op het goed besturen van jouw vereniging. Check je vereniging met de Checklist!

 

 

Ben jij benieuwd naar het functioneren van jouw Bijbelstudievereniging? 

 

De checklist evaluatie Bijbelstudievereniging kan helpen om hier antwoord op te geven.